Blog Anvilsse

WAAROM MOET IK EEN BEDRIJFSFILM LATEN MAKEN?

Een professionele bedrijfsfilm laten maken over je bedrijf, heeft dat nu echt voordelen? Jazeker, dat heeft absoluut voordelen. In een bedrijfsfilm kun je namelijk in een paar minuten een zeer duidelijk beeld geven van wat jouw bedrijf te bieden heeft. Veel mensen vinden het prettig om naar een bedrijfsvideo te kijken in plaats van dat ze enorme lappen tekst moeten doornemen om erachter te komen wat een bedrijf precies doet. Daarnaast werkt een film ook heel goed bij een bedrijfspresentatie, bijvoorbeeld tijdens een open dag of als je met je bedrijf op een congres of beurs vertegenwoordigd bent.

Wat komt er aan de orde in een bedrijfsfilm die ik wil laten maken?

Het is verstandig om vooraf een plan te maken van de onderwerpen die je aan de orde wilt laten komen als je een bedrijfsfilm wilt laten maken. Maak een lijstje van wat er zeker in moet komen en welke onderdelen je eventueel wilt toevoegen als hiervoor ruimte is. Waak ervoor dat je bedrijfsfilm te lang wordt. De aandacht vasthouden van kijkers lukt alleen als de video interessant genoeg is en de verschillende onderdelen kort en bondig worden benoemd. Let hierbij ook op de volgorde. Het belangrijkste nieuws over je bedrijf hoort vooraan in je bedrijfsfilm, want dan heb je immers de aandacht van de meeste kijkers.

Gebruik maken van een voice-over voor je bedrijfsfilm

Een bedrijfsvideo laten maken met een (professionele) voice-over maakt een zeer professionele indruk. Dit komt ook duidelijker en rustiger over dan wanneer iemand in een bedrijfsruimte staat te vertellen welk werkproces hier te zien is. Zeker met het lawaai van machines op de achtergrond is dit geen goed idee. Je kunt als je gebruik maakt van een voice-over ook gemakkelijk een film in verschillende talen laten maken. Dezelfde beelden kunnen dan voor een film in zowel het Nederlands als een andere taal zoals Engels, Duits, Frans of Spaans worden gebruikt. Zo bespaar je aanzienlijk in de productiekosten als je een bedrijfsfilm gaat laten maken.

Een bedrijfsfilm op je website

Een bedrijfsfilm kan heel goed onderdeel uitmaken van je website. Zorg er dan wel voor dat deze film alleen start als een bezoeker van de website er op klikt. Niets is zo irritant als een website bezoeken waarbij zodra deze wordt geopend meteen een video met geluid start. Als iemand het internet gebruikt in de openbare ruimte kan dit zeer storend werken. Zet de bedrijfsvideo wel op een prominente plaats en zorg dat deze opvalt. Een linkje naar YouTube kan, maar beter is het om de film in te bedden zodat deze daadwerkelijk op de website staat.

Wie kan voor mij een professionele bedrijfsfilm maken?

Kies voor het maken van een professionele film over je bedrijf voor een vakbekwaam bedrijf. Vidépro uit Delft heeft hier bijvoorbeeld ruime ervaring mee. Zij kunnen je adviseren over de aanpak, de juiste achtergrond en invulling. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de aard van je bedrijf. Een bedrijfsfilm laten maken kan zeker een goede invloed hebben op je bedrijfsresultaat, de kosten verdienen zichzelf vaak snel terug.